Porto

Porto is een prachtige, historische stad aan de monding van de levendige rivier Douro met een verbluffend mooie binnenstad en prachtige bruggen. Een stedentrip naar Porto staat dan ook bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Porto is misschien minder bekend dan Lissabon, maar doet op toeristisch gebied zeker niet voor Lissabon onder. Porto is vooral bekend om de port, maar daarnaast is Porto ook vooral een grote moderne stad met een historische binnenstad met talloze uitgaansgelegenheden en moderne winkels.

Bezienswaardigheden

Ribeira Porto

Ribeira

Het meest schilderachtige deel van de oude binnenstad van Porto is ongetwijfeld Ribeira. Ribeira is de oudste wijk van Porto gelegen aan de oever van de Douro. Deze prachtige karakteristieke wijk met vele steile straatjes, kleurrijke huizen en smalle steegjes staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Se kathedraal Porto

Igreja da Sé

Deze kathedraal ligt op de hoogste heuvel van Porto en lijkt nog het meest op een vesting.De Igreja da Sé dateert uit de 12e eeuw en is gebouwd in romaanse stijl maar tot aan de 19e eeuw is er aan de kerk bijgebouwd zodat het complex dan ook een bijzondere mengelmoes is geworden van vele verschillende bouwstijlen.

Igreja de São Fransisco

Deze 14e eeuwse Gotische kerk heeft een vrij sober uiterlijk, maar is van binnen versierd met uitbundig houtsnijwerk bedekt met bladgoud.

Ponte Dom Lius I

Deze imposante stalen brug over de rivier de Douro, ontworpen door T. Seyrig, een leerling van Gustave Eiffel en in gebruik genomen in 1886 wordt gezien als het symbool van Porto.
De Ponte Dom Luis I is bovenal fascinerend doordat het bovenste deel van de brug de hoger gelegen stadsdelen en het onderste deel de lage stadsdelen met elkaar verbindt. Beide delen zijn toegankelijk voor voetgangers.

portwijn1

Portwijn

Een bezoek aan de beroemde wijnkelders in Gaia, op de andere oevers van de Douro, mag beslist niet ontbreken en eindigt natuurlijk met het drinken van een glaasje port.

 

Bekijk vakantie aanbiedingen PortugalWeersverwachting
Porto

Vakantie Portugal

costa de LisboaOntdek Costa Lisboa, de ideale combinatie van zon, zee, strand en cultuur

stranden algarveLekker luieren op één van de vele prachtige stranden in de Algarve in jouw zonvakantie

rondreis portugalGeniet van een meerdaagse rondreis in Portugal of op Madeira

cultuurPittoreske dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Ontdek de cultuur van Portugal